Kinderopvang Het Dok – SKO Oestgeest

De opdracht:

Het kinderdagverblijf gaat van verticale naar (semi) horizontalen groepen. De jongste groepen worden ingericht zodat zij geschikt zijn voor de leeftijd 0 tot en met 2,5 jaar. Rust voor de baby’s en uitdaging voor de dreumesen. De bestaande peutergroep wordt in goede speelhoeken ingericht zodat de peuters voldoende worden uitgedaagd. Er komt een nieuw te starten peutergroep met rustruimte voor de jongste peuters en een kantoor wordt omgetoverd naar een nieuwe ‘oudste’ groep voor de BSO. SKO wil in de inrichting graag terug zien:  natuur, zelfstandigheid en het gebruik van bestaande meubels in combinatie met nieuw.

Kernwaarden:   Ieder kind is uniek en nieuwsgierig, leert spelenderwijs vanuit de eigen belevingswereld, in sociale interacties.


Het plan:

In het ontwerp voor de inrichting van alle groepen, hebben we voor alle soorten kinderopvang een sfeerbeeld gemaakt. Hierna zijn wat eenvoudige schetsen gemaakt en is het team aan de slag gegaan met inkoop, aansturen van klusjesmannen, plannen van inrichten van de ruimtes. Er is heel veel zelf gedaan in combinatie met ondersteuning en tips van Studio Hagelslag. Het zijn fijne, praktische en sfeervolle ruimtes geworden.
Kijk HIER voor de moodboards


Resultaat:

Studio Hagelslag heeft een compleet plan gemaakt voor Stichting Kinderopvang Oestgeest (SKO) en dit samen met manager en medewerkers gerealiseerd.

 

 

#inrichting #kinderopvang #kinderdagverblijf #peuteropvang #BSO #inspireren #workshop #samen #hergebruik #Atelier #woonkamer #chillen #kurkopdewand