kinderopvang

De kinderopvang is niet alleen maar een plaats waar kinderen worden opgevangen als hun ouders aan het werk zijn. Het is een plek waar ieder kind zich veilig voelt en optimaal wordt gestimuleerd om zijn eigen talenten te ontdekken en te ontplooien. Een goed ontwerp en inrichting voor de kinderopvang is dan heel belangrijk

Ontwikkelplek voor kinderen

Stand-alone locaties, kinderopvang als onderdeel van een brede school, Integrale Kind Centra (IKC) en kindercampussen hebben allemaal andere wensen en behoeften op het gebied van ruimtegebruik en interieurinrichting. Dat geldt ook voor kinderopvang vanuit een visie of gedachtegoed zoals Montessori of Reggio Emilia, kinderdagverblijven en peutergroepen met of zonder VVE-programma en buitenschoolse opvang. Iedere kinderopvang heeft eigen uitdagingen op het gebied van aanbod en daarom is een specifiek voor hun visie ontwikkelde inrichting zo belangrijk. One size doesn’t fit all, gelukkig niet! 

De visie van jouw kinderopvang vertaald in een uniek ontwerp en inrichting interieur

Hoe vertaal je jullie aanbod en visie in een interieur? Daarmee helpen wij graag! Na een gesprek over jullie uitdagingen en wensen, een bezoek aan de vestiging en/of het bekijken van bouwtekeningen voor een nieuwe locatie, ontwikkelen we een uitgebreid concept. We ontwerpen een interieurplan dat uniek is voor jullie situatie en waarin rekening wordt gehouden met jullie visie, wensen en behoeften. Je ontvangt bij het interieurplan een handige lijst met alles dat nodig is voor de uitvoering ervan. Tijdens het proces zijn wij zijn jouw vraagbaak en natuurlijk helpen we bij het inrichten. Zo komen we samen tot een prachtig resultaat. 

Bij het ontwerp houden we rekening met:

  • een huiselijke sfeer
  • een rijke leeromgeving
  • aandacht voor beweegruimte voor kinderen vanaf 0 jaar
  • oplossingen voor verticale groepen
  • ruimte voor brede talentontwikkeling
  • herkenning in ruimtes voor alle gebruikers
Nieuwbouw- of verbouwplannen?

Krijgt jouw kinderopvang een nieuw pand of zijn er verbouwplannen voor de huidige locatie? Dan kijken we graag al mee tijdens het ontwerpproces van de architect. Liever nog helpen we je bij het maken van de briefing of het programma van eisen (PVE) voor de architect. 

Met onze kennis en ervaring weten we precies waar we op moeten letten. Krijgen de toiletten een logische plek, is de raamhoogte aangepast zodat ook de kleinste kindjes lekker naar buiten kunnen kijken? Is het ontwerp alleen voor volwassenen interessant of voelen ook kinderen zich direct bij binnenkomst welkom en worden zij geprikkeld door spannende doorkijkjes en een gevoel van ruimte? Door hierover van tevoren goed na te denken haal je het allerbeste uit de nieuwe ruimte en zul je achteraf weinig hoeven aan te passen om een fijne en gastvrije beleving van jouw pand te realiseren.

Wil je meer weten over onze ideeën voor de inrichting van
ruimtes voor kinderopvang?
Bekijk hier een aantal uitgevoerde
projecten of neem
contact op voor meer informatie.

Nieuwsgierig naar wie jullie voor zijn gegaan?
Kijk gerust even bij onze projecten