training kinderopvang

Training inrichten in de Kinderopvang

Wil je zelf aan de slag met het interieur van jouw kinderopvang? Dan is de training inrichting in de Kinderopvang iets voor jou! Deze training is zeer geschikt voor (locatie)managers en pedagogisch coaches. Je ontdekt hoe de kwaliteit van de opvang verbetert, door bijvoorbeeld het anders indelen van de meubels in de ruimte en het toevoegen van elementen als kleur, planten en decoratie.

Stap voor stap leer je:

 • hoe je samen met het team de inrichting van jouw locaties kunt aanpakken 
 • hoe je een fijne sfeer creëert 
 • Hoe je een rijke speel-leer-omgeving ontwerpt, met voldoende uitdaging en prikkels voor kinderen om zelfstandig te spelen

De training bestaat uit 3 trainingsmomenten (van 1,5 tot 2 uur per keer). Tijdens de lessen krijg je veel praktische en budgetvriendelijke tips waarmee je direct aan de slag kunt. 

Voor wie
De training is het meest geschikt voor (locatie)managers van kinderdagverblijven en pedagogisch coaches. Ook is het mogelijk om met het hele team deel te nemen, dat kan indien gewenst op jullie eigen locatie.

Wanneer
De training vindt plaats in het eerste kwartaal 2024. De exacte datums zijn nog niet gepland. Heb jij interesse? Neem alvast contact op, dan hoor je als eerste wanneer de datums bekend zijn!

Waar
Een training over interieurinrichting verdient een passende, inspirerende locatie. Die hebben we gevonden in de prachtige ‘Prodentfabriek’ in Amersfoort. Een unieke plek waar veel verschillende ondernemers actief zijn. Wil je met een heel team komen? Dan kan de training ook op jullie locatie gegeven worden.

Tijd
De trainingsmomenten duren 1,5 tot 2 uur per keer. Na training 1 en 2 krijg je een kleine thuisopdracht, waaraan je ongeveer een half uur tot 1 uur kwijt bent. Maar als je heel enthousiast bent, kan dat zomaar eens wat langer duren ;)


De prijs van de training Interieurinrichting in de Kinderopvang is 495 euro (incl BTW). Daarvoor krijg je:

 • 3 x een sessie van 1,5 tot 2 uur, 
 • Werkboekje, even spieken? 
 • Diverse materialen, waaronder een plantenhanger met plant,  
 • 1 of meerdere inrichtingsontwerpen voor de groepen van jouw locatie
 • Heel veel praktische tips
 • Persoonlijke aandacht en veel ruimte tot stellen van vragen
 • Dorien kijkt mee met jouw plattegrond(en)
 • Ervaringen delen met collega’s van andere organisaties

Review

Geesje de Leeuw (Mathil kinderopvang, pedagogisch coach)
"Wat hebben we veel geleerd van deze cursus! We hebben bij onze organisatie stap voor stap alles aangepakt. Eerst nieuwe kleuren op de muren en het toevoegen van decoratie en planten, daarna een nieuwe indeling gemaakt door meubels te verplaatsen en waar nodig nieuwe meubels aan te schaffen en als laatste stap het speelgoed. Zo is het voor de organisatie ook goed te doen. De medewerkers zijn allemaal super enthousiast en zien een heel andere manier van spelen bij de kinderen. Vooral de indeling van de meubels kan heel veel doen. Kinderen worden op een betere manier uitgedaagd door de verschillende hoeken."

Andrea (Doomijn, pedagogische coach)
"Afwisselend, enthousiasme, goede opbouw, veel kennis en tastbare voorbeelden"

Liesbeth (Doomijn, facilitair manager)
"Inspirerend, verfrissend en goede start voor locatiemanagers, pedagogisch coaches en hun team met de nieuwe stijl van onze fysieke omgeving."