scholen/kindcentra

Net als een goede leerkracht stimuleert een rijke en uitdagende leeromgeving kinderen om zich breed te ontwikkelen. Waar leerkrachten experts zijn in het bieden van onderwijs, zijn wij experts in het maken van een ontwerp en inrichting voor scholen en IKC. We creëren een goede leer- en werkomgeving voor onderwijs, IKC of brede school.

De visie en werkwijze, vertaald in een ontwerp en inrichting voor scholen en IKC

Bij het maken van het interieurontwerp houden we rekening met de visie van de school, de functies van de ruimtes en de behoeftes van zowel de leerlingen als de leerkrachten. Om goed te kunnen leren en fijn te kunnen werken, moet je je in de eerste plaats thuisvoelen. Daarom is een huiselijke sfeer van belang in het ontwerp van het interieur van de school. Daarnaast vraagt onderzoekend en ontdekkend leren om een omgeving die uitdaagt, inspireert en kinderen de ruimte biedt zelfstandig en handelend te leren, samen of alleen. 

Stap voor stap

Na een gesprek over jullie uitdagingen en wensen, een bezoek aan de school of het bekijken van bouwtekeningen voor een nieuwe locatie, maken we een uitgebreid concept op maat. Je ontvangt bij het interieurplan een handige lijst met alles dat nodig is voor de uitvoering ervan. Tijdens het proces zijn wij zijn jouw vraagbaak en natuurlijk helpen we bij het inrichten. Zo komen we samen tot een fantastisch resultaat. 

Nieuwbouw- of verbouwplannen?

Verhuist jouw school naar een nieuw pand of zijn er verbouwplannen voor de huidige locatie? Dan bekijken we de tekeningen van de architect graag samen met jou. Het allerliefst helpen we je bij de briefing of het programma van eisen (PVE). Want we zien nog vaak dat er dingen vergeten worden, die op een later moment in het proces lastig te herstellen zijn. Met onze kennis en ervaring weten we precies waar we op moeten letten. Is de looproute vanzelfsprekend? Zijn er in de gemeenschappelijke ruimtes plekken waar docenten elkaar tussendoor kunnen spreken, waar leerlingen ongestoord kunnen lezen, of juist even hun energie kwijt kunnen? Is er genoeg ruimte voor onderwijs op de wand, zijn er te veel ramen gepland? Door hier van tevoren goed over na te denken haal je het allerbeste uit het nieuwe pand.

We helpen je graag met het vinden van een
creatieve oplossing voor uitdagingen als deze:

 • We krijgen een nieuw schoolgebouw en
  dit gebouw moet worden ingericht.
 • Hoe richt ik een klaslokaal in zodat het
  lokaal geschikt is voor BSO en onderwijs?
 • We willen een leerplein in onze school.
  Hoe richten we dit leerplein in?
 • Hoe bieden we onze onderwijsmaterialen
  op een stimulerende wijze aan?
 • Hoe richten we onze multifunctionele hal in,
  zodat deze geschikt is voor schoolvieringen,
  zelfstandig werken, projecten en BSO?
 • We willen onze vernieuwde visie een plek
  geven in onze school.
 • Hoe krijgen we meer eenheid in de inrichting
  van de school?

Wil je hulp bij het beantwoorden van deze vragen of ben je benieuwd naar onze ideeën voor de inrichting van scholen, IKC of brede scholen? Bekijk hier een aantal uitgevoerde projecten of neem contact op voor meer informatie.

Nieuwsgierig naar wie jullie voor zijn gegaan?
Kijk gerust even bij onze projecten